Home » BOD buiten de deur

BOD buiten de deur

 

Bodleden buiten de deur

 

Alleen kaarten op donderdag- of dinsdagavond is voor veel leden niet genoeg.

We bridgen wat af, buiten de deur: met z’n vieren, of als damespaar of juist met het andere geslacht of met de ouwetjes: alle varianten worden beoefend.

En nu aan het eind van het seizoen maken we daar de balans van op.

Bij de damesparen van het district Utrecht zijn twee niveaus. Pia Honkoop promoveerde met haar partner naar het hoogste niveau, waar ze volgend jaar tegen Margreet Ausems en Mieke Versantvoort mag spelen die daar dit jaar in de prijzen vielen (2e).

Bij de mixed-pairs kwamen Lotty ten Veen en Jan Tulp via hun 3e plaats in het district, net als in 2013, in de landelijke finale. Dit jaar werden ze 31e.

In de open paren competitie spelen Frans Strooper en Theo van der Zwet op het landelijke, hoge, niveau van tweede divisie. Zij wisten zich daarin te handhaven en spelen er dus volgend seizoen weer.

Bij de seniorencompetitie van het district doen 7 paren van Bod mee. Wim van Herpen en Jan Rijvoordt promoveerden uit de 2e klasse naar de eerste, terwijl Bram en Loes Huisman die weg andersom bewandelden. Flip Akveld en Margreet Ausems promoveerden naar de hoofdklasse, waaruit Frans en Margriet Strooper weer degradeerden.

In de ruitenboer-wedstrijden is BOD niet ver gekomen. Geen van de 8 geplaatste paren bereikte de finale. Henk Groenen en Bernard Stolk waren met hun 25e plek nog het hoogst eindigend.

En dan last but not least het viertallen. Het paradepaardje van de club, zo hoorden we op de ALV. Dat gebeurt natuurlijk maar voor de helft buiten de deur, maar toch. Hoe deden de 6 BOD-teams het dit jaar? Drie in de eerste en drie in de tweede klasse.

Kort samengevat: niet geweldig. Op één na eindigden alle teams in het rechter rijtje. Alleen BOD1 (Rob Verwaaijen, Jan Don, Wil Miltenburg, Hans den Ouden en Cora Wesseling) eindigde in de subtop (3e). Een team kon zich niet handhaven (BOD3 met Jaap, Marianne, Nicky en Dick) en zullen volgend jaar tweede klasse spelen.

Blijft de vraag nog: op welke avond?